Profesionalni standardi

Uvjerenje o Međunarodnom certifikatu za savjetnice za dojenje (IBCLC - The International Board Certified Lactation Consultant) identificira obrazovanog i iskusnog člana zdravstvenog tima koji se brine o majci i djetetu, sa specijaliziranim vještinama u području brige i menadžmenta dojenja.

IBCLC savjetnice prošle su rigorozni ispit koji demonstrira sposobnost pružanja opsežne potpore dojenju i laktaciji temeljene na znanju.

Najbolja praksa

  • IBCLC savjetnice pridržavaju se IBLCE Koda profesionalnog ponašanja i prakse (IBLCE Code of Professional Conduct and practice) unutar Djelokruga prakse za IBCLC savjetnice (Scope of Practice for IBCLCs).
  • IBCLC savjetnice su dužne održavati svoje znanje i vještine aktualnima. Moraju se recertificirati svakih 5 godina kroz kontinuiranu edukaciju te kroz ponovni ispit.
  • IBCLC savjetnice rade i doprinose kao članovi zdravstvenog tima te upućuju na druge odgovarajuće zdravstvene stručnjake i podršku u zajednici.
  • IBCLC savjetnice posjeduju vještine, znanja i stavove za pružanje sveobuhvatne potpore i edukacije o laktaciji i dojenju, u svakodnevnim, a isto tako u posebnim prilikama i to kroz kronološki spektar od prije začeća pa sve do ranog djetinjstva.  

Za informacije o certificiranju, recertificiranju i kontinuiranoj edukaciji, posjetite regionalnu europsku IBLCE web stranicu: http://europe.iblce.org/
Za više informacija o profesionalnim standardima i gore spomenutim dokumentima, posjetite: http://www.iblce.org/professional-standards.

Pretraživanje