HUSD podržava Ukrajinu

HUSD sa zabrinutošću prati rat u Ukrajini i izražava podršku ukrajinskom narodu i svima koji žele mir.Posebno smo zabrinuti za majke i djecu u ovoj izvanrednoj situaciji.Podržavamo naše kolege IBCLC, druge pobornike dojenja i njihove obitelji u ovoj teškoj situaciji. Cijenimo i divimo se njihovom važnom radu kojim se pomaže dojiljama da prebrode poteškoće uzrokovane ratom.

Europsko udruženje laktacijskih savjetnica za dojenje ELACTA sa svim svojim članicama ovim putem želi podijeliti sav materijal koji može biti koristan u podršci obiteljima koje doje suočene s krizom prehrane dojenčadi uzrokovanom ratom.

Informacije i sadržaji koje ELACTA ima žele se podijeliti sa svima zainteresiranim osobama, prevedite ih na svoj jezik i širite. 

Hranjenje dojenčadi u hitnim slučajevima

Materijal “Prehrana dojenčadi tijekom akutnih kriznih situacija” u svrhu zaštite, promicanja i podrške dojenju čak i u humanitarnim hitnim slučajevima. https://www.elacta.eu/handout-2016-1-en-infant-nutrition-in-crisis/

Materijal o tome kako podržati obitelji koje doje u hitnim situacijama preveden na više jezika, uključujući ukrajinski, poljski, ruski. https://safelyfed.ca/home/safelyfed-europe/

ELACTA trening za “Prehranu dojenčadi u krizi”

Dana 7. ožujka 2022., ELACTA je održala online edukativni trening na temu “Prehrana dojenčadi u krizi” Predavačice su bile Michelle Branco i Jodine Chase iz Kanade.

Video je dostupan besplatno svim zainteresiranima za sadržaj ove teme i nalazi se na slijedećem linku:

https://www.elacta.eu/news/breastfeeding-support-in-the-ukrainian-emergency/

Pristup sadržaju je besplatan u trajanju od mjesec dana.