Održan 10. Simpozij o dojenju Hrvatske udruge IBCLC savjetnica za dojenje

10. Simpozij o dojenju Hrvatske udruge IBCLC savjetnica za dojenje (HUSD) pod nazivom “Zauzmimo se za dojenje – edukacija i podrška” održan je 30. rujna 2022. u Zagrebu u Multimedijskom centru KBC Sestre milosrdnice. 

Skup je okupio više od stotinu zdravstvenih djelatnika. Pozdravne riječi uputili su nam predstavnici Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Koordinacijskog odbora Grada Zagreba za “Grad Zagreb, prijatelj dojenja”  i predsjednik Povjerenstva za zaštitu i promicanje dojenja MZ-a. Svima zahvaljujemo na dugogodišnjoj suradnji i podršci radu IBCLC savjetnica. 

Naš gost predavač bio je ugledni pedijatar dr. Jose Maria Paricio Talayero iz Španjolske, osnivač web stranice e-lactancia.org gdje se mogu pronaći brojne korisne informacije vezane uz uporabu lijekova i dojenje. Niz uglednih domaćih predavača održao je predavanja na različite teme, svako popraćeno zanimljivom raspravom, a održane su i dvije radionice, odlično posjećene i s velikim interesom sudionika. 

Hvala svima koji su doprinjeli organizaciji 10. Simpozija HUSD-a i znanstveno-stručnome dijelu. 

Veseli nas da smo održali kontinuitet edukacije zdravstvenih radnika o dojenju i laktaciji svih ovih 10 godina i nadamo se da će biti još puno simpozija HUSD-a u godinama koje slijede. 

I naravno…bilo je lijepo vidjeti se ponovno uživo, družiti se, osmijeha na pretek…a i pogostili smo se finom tortom. Zabilježili smo neke trenutke, pa pogledajte. 

Vidmo se dogodine na 11. simpoziju HUSD-a!