Prelistajte novo izdanje našeg lista „Dojenje”

Poštovani

Svi koji pratite i na bilo koji način podržavate rad IBCLC savjetnica i naše Hrvatske udruge IBCLC savjetnica za dojenje, s veseljem i zadovoljstvom Vas pozivamo da “prelistate” dvanaesto godišnje izdanje lista “DOJENJE”, službeno glasilo Udruge. Nadamo se da će ponuđeni sadržaji uspješno prikazati barem dio onoga čime smo se u protekloj 2022.-oj godini bavili.

Uspjeli smo uskladiti sve potrebno kako bi naš list bio objavljen na Dan IBCLC savjetnica za dojenje koji se diljem svijeta obilježava u znak zahvale svim IBCLC svijeta na važnom doprinosu u unapređenju zdravstvene skrbi za trudnice, majke i djecu, obitelji. Sretan Dan IBCLC savjetnica za dojenje!

A posla je bilo i biti će ga: samo kratki podsjetnik na period pandemije s epidemiološkim mjerama koji polako ostaje iza nas i tijekom kojeg smo naučili i u praksi dokazali da je dojenje zlatni standard skrbi za majku i dijete osiguravanjem imunobiološke zaštite za dojeno dijete. Sada je iza nas i puna godina ratne katastrofe na području Ukrajine: u prilikama ratnih stradavanja i raseljavanja stanovništva iz ratom pogođenih područja, bilo je od velikog značaja uz osnovne uvjete za zbrinjavanje izbjeglih osoba, osigurati i primjerenu skrb za trudnice i majke s djecom, a dojenje u takvim prilikama osigurava preživljavanje i štiti od bolesti i infekcija. Dogodile su se i prirodne katastrofe kao što su potresi, poplave, i u tim uvjetima kad ste s bebom prisiljeni otići u nepoznato- opet je dojenje idealno rješenje za skrb o djeci. Posebice u tim uvjetima dolazi do “pogrešaka” u pružanju pomoći i svoju priliku za zaradu su vidjeli mnogi proizvođači i distributeri adaptiranih industrijskih nadomjestaka za majčino mlijeko. IBCLC savjetnice zagovaraju primjenu i zakonske konsekvence za sve koji krše Međunarodni pravilnik o zabrani nadomjestaka za majčino mlijeko.

Pred nama su stranice lista i želimo vam ugodno čitanje. List možete pogledati na linku.